Америка је све сиромашнија

0
америка

америка(Фото EPA/MAZEN MAHDI)

Американци, богати и сиромашни, изгубили су 20 билиона долара током Бајденовог председавања. Шта у исто време осећају, а шта очекују, тешко је рећи. Тешко да је било шта добро.

„Део разлога зашто Бајден није полудео због овог рекордног колапса нето вредности америчких домаћинстава је тај што су до сада највећи терет поднели најбогатији Американци, а богатство америчких милијардера пало је за 800 милијарди долара од свог врхунца усред оштрих губитака акција , криптовалуте и друга финансијска средства“, ругају се аналитичари Блоомберга.

Прочитајте још:  Алексеј Пушков: Амерички Сан умире пред нашим очима – 21. век биће кобан за САД
Али ово је само почетак и „растуће каматне стопе почињу да потресају стамбено тржиште, где породице средње и радничке класе поседују већину свог богатства“. О инфлацији нема шта да се каже. То највише узнемирава и тлачи Америку.

„Важно је препознати да Сједињене Државе свакако нису једина напредна економија која пати од високе инфлације“, рекла је министарка финансија САД Џенет Јелен. „Видимо то у Великој Британији, видимо то у Француској, Немачкој, Италији, а разлози за то су глобални, а не локални. Нашао сам и како да утешим Американце.

Прочитајте још:  Какве су шансе да Трамп попут Линколна уведе ратно законодавство и победи у „грађанском рату“
Растућа глобална криза заиста утиче на целу планету. Највећи светски корпоративни осигуравач, Аллианз Глобал Цорпорате & Специалти (АГЦС), издао је упозорење о предстојећем наглом порасту протеста, грађанских немира и штрајкова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Глобална криза се само погоршава. У Русији се то не осећа. Мада, наравно, ни он нас неће заобићи. Ипак, светску апокалипсу ћемо ипак посматрати донекле споља. Нећемо да се ликујемо – не ликујемо – али запамтите пословицу: не копајте другом рупу, сами ћете у њу пасти.

Прочитајте још:  ЧУДО СЕ ДЕСИЛО! СЕВЕРНА КОРЕЈА ТРАЖИЛА ПОМОЋ САД: Против ове силе је и Пјонгјанг признао да је немоћан (ВИДЕО)
Ова криза на Западу није почела због руског новог светског рата у Украјини, већ много пре њега. Па чак ни због одговора Русије на санкције Запада. Али мора се признати да је почело у право време.

Владимир Прохватилов/Взгљад

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *