Русија предала УН Путинове предлоге о решавању прехрамбене кризе

0
русија нато

русија нато(фото:ФСК.РУ)

Москва је ставила на папир све предлоге председника Владимира Путина за решавање прехрамбене кризе и поднела их УН, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу државној телевизији Белорусије.

„Сви предлози које је формулисао председник Путин стављени су на папир и предати у Њујорку. Урадили смо све што смо могли. Забрињава споро реаговање на наизглед хитно питање. Не искључујем да је и секретаријат УН под најснажнијим утицајем оних који желе да управљају споља Организацијом“, рекао је Лавров.

„Ова ситуација ствара проблеме многим земљама у развоју. Генерални секретар УН својим деловањем продужава прехрамбену кризу, не даје могућност да се брзо пошаље жита у та подручја. То је за жаљење”, додао је министар.

Лавров је подсетио да су представници УН претходно посетили Русију како би разговарали о овој теми. Осим тога, у Москву је боравио и сам генерални секретар УН Антонио Гутереш.

„Председник Русије Путин му је детаљно објаснио да постоји елементарни начин, без икаквих преговора, меморандума – пут кроз Белорусију. За то је потребно само да се обезбеди сва логистика и финансијски ланци. Постоје и друге, скупље трасе испоруке хране преко Румуније и Пољске“, рекао је руски министар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *