Аљбин Курти: Не можемо да признамо Србију док она не призна Косово

0
косова , приштине

Косовски премијер Аљбин Курти рекао је у интервјуу за Вашингтон пост да не може да призна Србију док она не призна Косово, због чега је неопходно међусобно признање, преноси Репортери.

Прочитајте још:  Кад америчка владина агенција УСАИД финансира невладине организације у Србији!
Курти је казао да је Декларацију о миру, коју је предложило Косово 2021. године, председник Србије Александар Вучић одбацио, као и план за међусобну заштиту права мањина.

У свом уводнику новинар Вашингтон поста пише да је „подршка Кремља Србији снажан подстицај Вучићу да задржи статус кво, цитирајући Куртија који је рекао да „Путин жели да Косово претвори у пропалу државу“.

„После оног што Путин сматра неуспехом у Авганистану и Ираку, као последица интервенција САД и НАТО, остаје само Косово које Путин жели да представи као привремени успех, због чега је заштита Косова веома важна“, рекао је Курти.

Он је навео да је „спреман да се укључи у дијалог о међусобном признању“, преноси Косово онлајн.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  После викенда "потоп" - метеоролози упозорили; прво на реду - метеоаларм и изливање Тамиша2
Курти и Вучић састали су се први пут у Бриселу 15. јуна 2021. и тај састанак је завршен без договора о темама које су биле на дневном реду.

Њих двојица су се састали и 4. маја ове године у Берлину, на радној вечери коју је организовао специјални изасланик Европске уније за дијалог Косова и Србије Мирослав Лајчак.

ФоНет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *