лавров

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да се Европска унија претворила у антируски савез и захтијева прикључивање одлукама против Москве.

Прочитајте још:  Први бразилски плаћеник убијен у Украјини
Према његовим речима, у протеклих неколико година ЕУ је “снажно еволуирала у правцу стицања агресивне идеолошке позадине, прије свега русофобичне”.

“Скрећемо пажњу на то како лидери ЕУ, када јавно држе буквице земљама које имају статус кандидата или онима које желе да стекну тај статус – они у оквиру тих јавних строгих лекција и моралисања говоре – ако сте кандидат, немате другог излаза него да подржавате све спољнополитичке приступе ЕУ без изузетка, укључујући све мере које ЕУ предузима против Русије – рекао је Лавров, преноси Спутњик.

Прочитајте још:  Понижавања се настављају: ЕУ тражи санкције за Србију док наш "европски пут" нема алтернативу
Према његовим речима, управо на тај начин европски званичници износе своје захтјеве и Србији.

“Она је кандидат за чланство у ЕУ, али категорички не жели да изгуби, као све остале, своју независност и да се придружи одлукама које директно противрече њеним битним интересима, у овом случају – односима са Русијом – оцијенио је Лавров након разговора са колегом из Азербејџана, преноси РИА Новости.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
РТРС
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=96NeVt5DDxs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *