Амбасадор Мирошник: На територији Азота може бити стотине цивила

0

(фото:РТ)

Амбасадор Луганске Народне Републике у Русији Родион Мирошник рекао је да се током евакуације становништва из фабрике Азот сазнало да би на територији предузећа могло бити још стотине цивила.

Прочитајте још:  Порука глобалној заједници
Тренутно је евакуација обустављена због поновног гранатирања из Лисичанска, рекао је амбасадор на свом Телеграм каналу .

„Неки од оних који су изашли рекли су да би могло бити још стотине цивила у склоништима који не комуницирају једни са другима“, пише он.

Поред тога, Мирошник је рекао да је војска Украјине покушала да натера цивиле да напусте тамнице фабрике: запалили су зидове и врата, покушали да убаце дим у пукотине и ваздушне канале склоништа.

„При одласку, нацисти су минирали многе улазе у склоништа. Постављене су многе замке и стрије. Сада наши сапери раде са њима“, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ПОПЛАВСКАЈА О ЧУДУ КИЈЕВО-ПЕЧЕРСКЕ ЛАВРЕ. ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ КИЈЕВ СЕТИ НЕМАЧКОГ КОМАНДАНТА
Шеф Чеченије Рамзан Кадиров је 25. јуна саопштио да је 800 цивила ослобођено са територије фабрике Азот у Северодоњецку.

Територију фабрике Азот у Северодоњецку контролишу јединице Народне милиције Луганске Народне Републике. Ово је саопштило руско Министарство одбране.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *