Путин: Американци имају 200 комада тактичког нуклеарног оружја у шест европских земаља

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

САД складишти 200 комада тактичког нуклеарног оружја у Европи, налазе се у шест земаља НАТО-а, за њихову употребу припремљено је 257 летелица, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са белоруским лидером Александром Лукашенком у Санкт Петербургу.

„Што се тиче безбедносних питања, заиста, у Европи Американци имају 200 тактичких нуклеарних оружја, углавном атомских бомби. У шест европских земаља – чланица Северноатлантског блока НАТО. За њихову могућу употребу припремљено је 257 авиона, не само америчких, већ и оних земаља које сам поменуо“, рекао је руски лидер.

Прочитајте још:  Лавров: Ако не можете да спавате због украјинске кризе, замислите да се ово дешава на Блиском истоку (Видео)
Дмитриј Пољански, заменик сталног представника Русије при УН, изјавио је да је неопходно прекинути ову праксу и вратити нуклеарно оружје на националну територију његовог власника.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је такође истакао да је за руску страну неприхватљиво да се америчко нуклеарно оружје налази у Европи.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *