Специјалне снаге низа земаља НАТО-а тајно делују у Украјини

0

Војници јединица специјалних снага (командоса) из неколико земаља НАТО-а тајно су присутни у Украјини, укључујући и Кијев, где подржавају украјинску војску у супротности са руском операцијом заштите Донбаса. Ово је објавио амерички лист Њујорк Тајмс.

Прочитајте још:  Руски аналитичар: После ДНР, на реду је Одеса!
Како наводи издање које се позива на изворе у САД и Европи, стране специјалне снаге су такође укључене у снабдевање Оружаних снага Украјине оружјем, обавештајним подацима и обуком бораца.

„Већина овог посла се обавља ван Украјине, на пример, у базама у Немачкој, Француској и Великој Британији. Али иако је Бајденова администрација рекла да неће слати америчке трупе у Украјину, неки званичници ЦИА-е настављају да тајно делују у земљи, углавном у главном граду Кијеву, управљајући великим делом огромне количине обавештајних података које САД деле са украјинским снагама .“, – листпише .

Прочитајте још:  Шолак постао нови власник енглеског фудбалског клуба Саутемптон
Истовремено, на територији Украјине делује и неколико десетина специјалних снага из других земаља НАТО-а, укључујући Британију, Француску, Канаду и Литванију, пише аутор.

Присуство таквих снага у Украјини „наговештава ниво тајних напора“ Запада и ризике које преузимају Вашингтон и његови савезници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *