Део путника из Рима враћа се аутобусом за Србију, решење и за лекаре у Франкфурту

0
анархија

Уместо авионом “Визера”, 77 путника, који су остали заглављени на лету из Рима, кренуо је аутобусом за Београд о трошку Републике Србије. Осталима је понуђено да купе карте преко других авио-компнија и врате се о свом трошку. Лекарима заглављеним у Франкфурту понуђена два решења.

Путницима из Србије који су синоћ остали заглављени на аеродромима у Риму и Франкфурту, пошто су им отказани летови за Београд, понуђено је решење за повратак.

Прочитајте још:  Три плате месечно - 3.000 евра: Ко је Владимир Димитријевић, председник РИК-а?
За оне који су остали у Риму, уз помоћ наше амбасаде, државе Србије и аеродрома “Чампино”, обезбеђен је смештај за две ноћи.

Део путника, њих 77, кренуо је нешто пре 17 часова аутобусом за Београд о трошку државе Србије. Осталима је понуђено да купе карте преко других авио-компанија и врате се о свом трошку.

Претходно је путница Милица Маћашев за РТС рекла да се они већ налазе у хотелу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како наводи, има их око 150, међу којима су и бебе и деца.

Прочитајте још:  Белорусија и Србија разматрале питања војне сарадње
Компанијом “Визер” којом је требало да лете су, како истиче, незадовољни.

Од компаније су, како РТС сазнаје, добили понуду за једно ноћење у хотелу, али не и промену карте за нови полазак за Београд.

Два решења за лекаре у Франкфурту
Што се тиче лекара који се још налазе на аеродрому у Франкфурту – понуђено је решење да се сутра њих четрдесетак врати летом у 12 часова, а да се око 60 путника превезе авионом до Сарајева или Загреба, а одатле аутобусом до Београда.

Генерални конзул у Франкфурту Бранко Радовановић покушава да пронађе смештај за наше путнике који су прошлу ноћ провели на аеродрому.

Прочитајте још:  Аутобусу отказале кочнице, сударио се са мотоциклом, па ударио у зид
Како је за РТС рекао гинеколог Драган Стајић, компанија “Луфтханза” није им понудила смештај, нити су могли да узму ствари.

Летови су у Европи јуче отказивани и због невремена, али и због коронавируса.

Наиме, нови талас инфекција коронавирусом захватио је аустријску националну авио-компанију АУА, која је, само у суботу, морала да откаже 52 од 360 планираних летова.

И данас су отказани бројни летови, између осталих и послеподневни за Београд, а “Ер Србија” је саопштила да је, због недостатка људства на аеродрому Хитро, отказан лет за Лондон.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *