Шангај прогласио победу над ковидом-19, Пекинг ублажава мере

0

Кина (Фото: Синхуа)

Пекиншка комисија за образовање саопштила је данас да сви ученици основних и средњих школа у кинеској престоници могу да се врате индивидуалној настави од понедељка.

Прочитајте још:  Украјинске лабораторије спровеле су експерименте са корона вирусом на слепим мишевима
Власти Шангаја прогласиле су победу над овим вирусом пошто у том граду, први пут у последња два месеца, није било пријављених случајева, преноси Танјуг.

Два велика града била су међу неколико градова у Кини који су увели ограничења како би зауставили ширење омикрон варијанте ковида-19 од марта до маја ове године, а Шангај је увео двомесечни карантин на целој својој територији који је укинут првог јуна, преноси Ројтерс.

Власти Пекинга су почетком маја ове године затвориле школе и наложиле ученицима да пређу на онлајн наставу усред наглог пораста случајева ковида-19, а ученицима виших разреда средњих школа било је дозвољено да се врате у учионице другог јуна.

У Шангају, у ком је првог јуна укинут двомесечни карантин, данас није пријављен ниједан нови локални случај, било симптоматски, било асимптоматски, наводи Ројтерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Министарство одбране Руске Федерације добило је муницију која ствара аеросолну завесу
У том граду од 25 милиона становника наставиће се масовно ПЦР тестирање сваког викенда до краја јула, а обедовање у затвореном је и даље забрањено у већем делу града.

Председник Комунистичке партије Шангаја Ли Ћианг изјавио је на отварању градског партијског конгреса у суботу да су градске власти „победиле у рату за одбрану Шангаја од ковида-19 применом упутстава кинеског председника Си Ђинпинга и да су одлуке Пекинга о превенцији епидемије „потпуно ефикасне”.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *