Дијанин кец из рукава: Тражио од Стефановића да упадну у Ритопек, одавао тајне медијима, најкраћи начелник у МУП-у

0

Илија Милачић

У свом препуцавању са бившим шефом и некадашњим министром полиције Небојшом Стефановићем, бивша државна секретарка МУП, Дијана Хркаловић, поменула је и једно познато име, које се већ провлачило у медијима – Илија Милачић, полицајац, који ће остати упамћен по томе да је имао најкраћи мандат на месту начелника Управе криминалистичке полиције (УKП) Београда у њеној историји, али и по томе што је одавао службене тајне режимским таблоидима.

По речима Дијане Хркаловић, која данима обитава по медијима, Милачић је дошао до сазнања да у Ритопеку постоји „кућа смрти“ у којој клан Вељка Беливука и Марка Миљковића доводи отете жртве, где их муче и убијају.

Он је тада, у августу 2020., од министра затражио дозволу да упадне у објекат и похапси осумњичене. Своју верзију тог сусрета са некадашњим министром Стефановићем објаснио је у емисји на порталу „Објектив“, код Владимира Ђукановића у октобру прошле године.

Ђукановић у то време још није био адвокат Дијане Хркаловић, али је изгледа већ припремао њену одбрану. Милачић је овако описао тај сусрет.

“Ја кажем треба ми неко, нека јединица да упадне у кућу, да ли САЈ или Жандармерија. То је сушта истина – ја кажем да идемо са керовима трагачима, па нешто ћемо да нађемо“, рекао је Милачић и потом описује реакцију Стефановића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мени Стефановић каже – Милачићу, ја немам времена, ни снаге, ни живаца, ја сам уморан човек, ја за 15, 20 дана, месец – идем одавде, а ви то мало сачекајте па све припремите и дајте новом министру“, наводно је, по речима некадашњег начелника УKП, тада изјавио Небојша Стефановић.

Прочитајте још:  МУП Србије: Ухапшено 25 особа због сумње за пореску малверзацију

Управо тај аргумент је употребила и Дијана Хркаловић током пребацивања кривице са себе на свог бившег шефа, покушавајући да докаже да је она само извршавала наређења, а да је само Стефановић заправо штитио и потпомагао припаднике клана Беливук-Миљковић.

Али, Илија Милачић тешко да би био кредибилан сведок на суду по том питању, јер остаје много недоумица везаних за његово понашање у вези Ритопека и хапшења Веље Невоље и Марета Месара.

Под један, зашто није послушао тадашњег надређеног, Небојшу Стефановића? Само два месеца касније, у октобру 2020. године на место министра унутрашњих послова дошао је нови човек, Александар Вулин. Ипак, од њега, макар тај детаљ није познат јавности, Милачић није затражио помоћ специјалаца за упад у кућу у Ритопеку, нити га је, колико је јавности познато, министра обавестио о постојању те куће.

То није једина “мрља” на биографији Илије Милачића. Он је ухапшен непосредно пошто су се иза решетака нашли и Беливук, Миљковић и њихова екипа главосеча, Али, Милачић није ухапшен због везе са њима, већ због одавања службене тајне.

Ипак, суђења није било, Милачић се експресно нагодио са тужилаштвом, признао кривицу, направљен је споразум о признању кривице који је суд аминовао и осуђен је на 7 месеци кућног затвора.

Тако је избегнуто суђење, које је могло да буде врло неугодно за многе бивше и садашње функционере полиције, али и људе из власти и бизниса. Ипак, у јавност су испливали детаљи.

Uskoro novi sistem naplate putarine

Милачић је осуђен јер је једном од власника портала “Објектив”, Александру Папићу, дао картицу службеног полицијског броја на који су стизале разне полицијске депеше, које је објављивао тај портал.

Прочитајте још:  СНС ЗНАЊЕ Од ватрогасца до градоначелника, од керамичара до шефа БИА…

То је исти сајт на коме Владимир Ђукановић емитује своје емисије, а на којој је емитован и двочасовни интервју Дијане Хркаловић. Александра Папића је поменуо и Небојша Стефановић и то не у позитивном светлу.

По тврдњама Стефановића, Александар Папић је човек који је покушао да упозори Вељка Беливука да му се спрема хапшење. Папић је, по Стефановићевим наводима, отишао до Вељиног “бункера” на Партизановом стадиону. Његов долазак су, наводно, снимиле камере БИА, које су биле постављене на кључним местима уочи акције хапшења.

Према неким изворима, Папић је информацију да се спрема акција, добио управо од свог старог сарадника – Илије Милачића.

Чини се да бивши начелник УKП Београд Илија Милачић пре само још један од бројних српских рент-а-полицајаца него кредибилан сведок и прави борац против криминала.

Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *