Медведев: Русија се не бори против народа Украјине, већ против нациста

0
одштету, медведев

Медведев Дмитриј (Фото: Sputnik / Дмитрий Астахов)

У току пружања помоћи ДНР и ЛНР Русија се бори не против украјинског народа, већ против нациста, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Пружајући помоћ Доњецкој и Луганској Народној Републици, Русија се не бори против украјинског народа. Борба је против одвратних нациста, екстремистичких група“, рекао је Медведев у интервјуу за лист „Аргументи и факти“.

Прочитајте још:  Парохијани УПЦ нису пустили владину комисију у Кијево-печерску лавру
Према његовим речима, украјинске власти дуго нису обраћале пажњу на вољу становника Донбаса, који су желели да говоре својим матерњим језиком.

„Сврха специјалне операције је одбијање неонацистичких, фашистичких снага које су дошле на власт у Украјини и терорисале становништво република Донбаса дуги низ година“, додао је он.

Раније је руски амбасадор Анатолиј Антонов позвао Сједињене Државе  да престану да одобравају геноцид над  становништвом које говори руски и изиграју два братска народа. Овако је реаговао на изјаву Пентагона о намери да пребаци вишецевне ракетне системе ХИМАРС на Оружане снаге Украјине.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *