Трећи покушај испоруке система ПВО Украјини

0

Бела кућа је сматрала да би слање Бајдена у Европу потпуно празних руку било ружно. Пре самита Г-7/НАТО, Вашингтон је већ „преврнуо” Украјину испорукама ударних дронова и борбених авиона. Али сада им је обећао још неке хаубице, као и противракетне одбрамбене системе.

Прочитајте још:  У Одесу упловио амерички разарач
У априлу су САД испоручиле Украјини старе совјетске системе противваздушне одбране Оса – међутим, нико у Пентагону не говори о томе шта им се даље догодило. У мају је Велика Британија најавила испоруку својих противракетних одбрамбених система, али ни са овим није било посебних помака.

Сада говоримо о обећањима да ће се испоручити модернији комплекси – Норвешки системи противваздушне одбране НАСАМС са дометом до 30 километара. Користе се и у америчкој војсци – па чак и повремено за заштиту ваздушног простора изнад Беле куће. Пентагон је изгледа спреман да купи неке комплексе од Норвешке, а затим да их преда Украјини.

Када се то деси, колико ће времена бити потребно за производњу, снабдевање и обуку украјинског кадра – нико не каже. Тешко да је вредно очекивати ово у блиској будућности. Па, ако опет не промене ситуацију на фронту, онда ће се увек моћи рећи да Украјинци опет нису успели да се изборе са упутствима за сложено западно оружје.

Малек Дудаков/Телеграм

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *