Америка забранила увоз руског злата

0

Сједињене Америчке Државе су увеле забрану увоза злата из Русије, објављено је на сајту америчког Министарства финансија.

„Забрањен је увоз злата из Русије у САД, са изузетком случајева прописаних законом или уз лиценцу и другу дозволу коју је издала Управа за контролу стране имовине“, наводи се у документу.

Прочитајте још:  КАНАДСКИ ЛЕКАР проговорио о страшним последицама вакцине код својих пацијената
Како је прецизирано, забрана се не односи на злато које се налазило ван Русије у време ступања на снагу наредбе.

Нови амерички санкциони списак укључује 115 правних лица из Русије, укључујући научно-производно предузеће „Свјаз“, Савез добровољаца Донбаса, предузеће „Алмаз“, компанија „Роселектроника“, центар за обуку летачког састава „Чкалов“.

Прочитајте још:  Бечки "Кронен цајтунг": Амерички бригадни генерал српског порекла Ник Дучић, који је био и командант базе "Бондстил", припремао украјинску војску за одбану
Министарство финансија САД прецизира да су санкције уведене против предузећа „која су од одлучујућег значаја за војно-индустријску базу Русије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На „црној листи“ САД је и руска корпорација „Ростех“.

„Блокирају се све организације које су 50 одсто и више директно или индиректно у власништву ‘Ростеха’, чак и ако нису идентификоване“, саопштило је америћко Министарство финансија.

Прочитајте још:  Британија предлаже обавезу интернет компанија да ограниче 'дезинформације' из других земаља
Америка је укључила на санкциону листу и 57 држављана Русије, укључујући бившег министра одбране Русије Анатолија Сердјукова и ТВ водитељку Тину Канделаки.

Под санкцијама су и генерални директор „Камаза“ Сергеј Когогин, премијер ДНР Виталиј Хоценко, заменик министра просвете Русије Дмитриј Афанасијев и друга лица.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *