Министарство спољних послова Русије протестовало је код британског амбасадора због безобразлучких речи руководства земље о Путину

0

фото: © Министерство иностранных дел Российской Федерации

Министарство спољних послова Русије позвало је британску амбасадорку Дебору Бронерт и уручило јој оштар протест у вези са увредљивим изјавама руководства земље на рачун Русије и њеног лидера Владимира Путина.

„Она (амбасадорка. – РТ ) је оштро протестовала у вези са искрено безобразним изјавама британског руководства о Русији, њеном лидеру и званичним представницима власти, као и руском народу“, наводи се у поруци на сајту министарство иностраних послова.

Прочитајте још:  За шта Зеленском служи „Миротворац“
Руска страна предала је британском амбасадору меморандум у коме се наводи неприхватљивост офанзивне реторике од стране власти земље.

Претходно је прес секретар руског председника Дмитриј Песков иронично прокоментарисао изјаву британског премијера Бориса Џонсона да Путин не би покренуо специјалну операцију у Украјини да је био жена.

Прочитајте још:  Прерано је за закопавање тенкова
Према његовим речима, Фројд би током свог живота сањао о таквом објекту за истраживање као што је Џонсон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Песков је рекао и да су увредљиве изјаве британског министра одбране Бена Воласа о руском државном лидеру бациле сенку на Уједињено Краљевство.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *