САД нису уврстиле стратешку робу из Русије на листу санкција

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

РБЦ: САД су одбиле да повећају царине на паладијум, никл и титанијум из Русије.

Прочитајте још:  Пајков комитет: Како сакрити "срамотне акције ЦИА"
На листи руске робе, чији би увоз у САД сада требало да подлеже повећаном царином од 35 одсто, није било важних производа који се традиционално купују из Русије – паладијум, родијум, никл, титан, пише РБЦ на основу анализе објављене службене документације.

Повећање дажбина до 35 одсто царинске вредности дато је у априлској одлуци о укидању третмана најповлашћенијих нација за Русију у трговини. Претпостављало се да ће се царине повећати на скоро сву робу, али се од такве одлуке одустало: формирана је посебна листа.

Прочитајте још:  Демократија се шири Европом: Запослени мушкарци могу да носе сукње и вештачке трепавице
У случају стратешких метала, америчке компаније у већини случајева немају приступачну замену: на пример, више од трећине увезеног паладијума обезбеђује Русија. Из тог разлога су принуђени да наставе да купују из Руске Федерације, приметио је С&П Глобал почетком јуна.

Међу робама на које се примењује нова царина од 35 одсто су челик, више врста алуминијумских производа, одређени минерали и руде, хемијска једињења (техничке киселине, карбонати), гума, дрво, папир, компоненте за авионе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *