Годишњица страдања Срба у Подрињу

0

У Братунцу је данас почело обележавање 30 година од страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, а у порти Цркве Успења Пресвете Богодорице почела је света архијерејска литургија коју служи патријарх српски Порфирије.

Литургији присуствује велики број верника, а патријарху Порфирију саслужују митрополит дабробосански Хризостом и више архијереја Српске православне цркве, преноси Срна.

Патријарх Порфирије стигао је јутрос у посету Митрополији дабробосанској поводом 30 година од страдања српског народа средњег Подриња и Бирча.

Након свете архијерејске литургије, кренуће литија од храма до гробља у Братунцу, гђе ће патријарх у 10.30 часова код централног спомен-крста служити парастос за 3.267 убијених Срба.

Након парастоса, званичници ће положити цвеће и венце код Централног спомен-крста на братуначком гробљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Обележавање ће бити настављено на братуначком Тргу Милоша Обилића обраћањем званичника и уметничким програмом.

Обележавању 30 година од српског страдања у средњем Подрињу и Бирчу присуствоваће и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, најављено је из његовог кабинета.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *