Две жене убијене у нападу ајкуле у Хургади

0

(фото:Профимедија)

Две жене су погинуле у нападу ајкуле у месту Сал Хашиш у близини Хургаде, саопштило је египатско Министарство за заштиту животне средине, и потврдило спекулације које су се јуче појавиле на друштвеним мрежама.

„Жене су нападнуте док су пливале“, наводи се у саопштењу које преноси Араб Њуз.

Прочитајте још:  Школа тера децу без маски да носе жуте значке
Гувернер Црвеноморске области Амр Ханафи наредио је у петак затварање свих плажа у овој области на три дана „пошто је ајкула напала аустријску туристкињу“.

Тим стручњака ради на идентификовању узрока и околности напада и разлога оваквог понашања ајкуле, навели су из поменутог министарства.

Прочитајте још:  Укронацисти поново напали Курску област Русије
Подсетимо, Елизабет Скајвер (68) страдала је јуче након што је ајкула напала у популарном летовалишту. Она је мужу на плажи рекла “Враћам се за тренутак” и ушла у воду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У наредним минутима, она је нестала међу таласима, а црвена мрља се појавила у води. Спасиоци су успели да је извуку, али је касније преминула од последица напада.

Локалне власти убрзо су ограничиле приступ Црвеном мору, а српски туриста који се тренутно налази у Египту испричао је за Нова.рс како је сазнао за жестоке нападе ајкула.

“Шок сам доживео, нико не сме у воду”

“Ја сам тек јутрос чуо. И то на какав начин. Кренуо сам да пливам и отишао мало даље. У том тренутку сам чуо неку жену како ме дозива и показује да се што пре вратим. Морам да признам да сам се веома уплашио“, прича овај српски туриста, који није желео да му откривамо идентитет.

Прочитајте још:  МОГУЋА НЕСРЕЋА У ЗАПОРОЖЈУ БИ БИЛА ГОРА ОД ЧЕРНОБИЉА
Он нам је испричао да му је жена, када се вратио до обале, испричала да је ајкула напала жену која је преминула.

“Шок сам доживео. Нисам ни помишљао о сусрету са ајкулом. Виђали смо делфине и сликали их. Али, ајкула… Верујте да сада нико не иде у воду даље од два метра”, каже овај Србин.

Прочитајте још:  Нема кафе ни ово јутро: Украјински медији извештавају о експлозијама у Кривој Рогу, Ривнеу и Кијевској области
У Црвеном мору, иначе, живи преко 40 различитих врста ајкула међу којима су најчешће гребенске, али и црна и ајкула Лонгманус.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *