Лавров: Лондон покушава да пронађе изговор за улазак у Црно море

0
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Лондон покушава да пронађе изговор да британска морнарица уђе у Црно море и почне да предводи скоро све процесе за пребацивање жита из лука које је минирала Украјина, рекао је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

” Уколико се обрати пажња на изјаве британског премијера Бориса Џонсона и министра спољних послова Лиз Трас, јасно се види да покушавају да створе услове и пронађу изговор да морнарица уђе у Црно море и да предводи све процесе за ослобађање лука које су минирали Украјинци и које би требало да деминирају” – нагласио је Лавров.

Према његовим речима, актуелна криза са храном користи се са разне сврхе, укључујући “оправдање” Украјине и оптуживање Русије за нешто у чему не учествује.

Прочитајте још:  НАТО покушава да сакрије своју смрт
Агенција РИА Новости подсјећа да западне државе оптужују Русију да блокира извоз жита из лука које је минирала Украјина, због чега је испловаљавање немогуће.

Руски председник Владимир Путин рекао је да Русија не спречава извоз жита из Украјине и да ће, уколико Кијев деминира луке, бродови моћи без потешкоћа да крену ка отвореном мору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *