Да се не баце: Вакцине више не делују на корона вирус, али струка позива да се приме преостале дозе

0
ковид

(фото:ИН4С)

У ковид болници на Карабурми двоструко је више пацијената него пре две недеље, а командант те болнице Иво Удовичић поручује да нема разлога за забринутост, иако епидемијска ситуација постаје нестабилна.

Позвао је грађане који су угрожени да приме трећу или четврту дозу вакцине.

„Имамо велико повећање броја новозаражених и повећан тренд пријема пацијената у болнице, али то још није у оном броју, с обзиром на карактеристике летњих таласа и карактеристике омикрон соја. Још није забрињавајуће”, рекао је Удовичић за РТС и оценио да ће са снагама и средствима које су ангажоване у ковиду „то лако збринути”.

Како је навео, у болници на Карабурми заступљени су грађани старије животне доби са доста хроничних пратећих болести.

„Још крајем прошле године предложили смо бустеровање, а сад нико од пацијената који овде лежи није бустерован ове године. Сви који су вакцинисани, они су вакцинисани прошле године, што значи да та вакцина, односно, антитела и имунитет који су стекли после вакцине, нису више толико ефикасни”, поручио је Удовичић, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетио је грађане који су угрожени да морају да добију трећу или четврту дозу, без обзира што је вакцина изгубила потенцијал који је имала у почетку.

Међутим, указује, далеко смо од увођења нових рестриктивних мера, а о томе ће се, каже, расправљати када дођу јесен и зима.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *