Јапан намерава да настави куповину и транспорт руског гаса

0
јапан

(фото: PRINTSCREEN/GOOGLE MAPS)

Јапан неће моћи лако да напусти руски гас због заоштрене ситуације у енергетском сектору земље. Ово је за Фајненшел тајмс изјавио шеф Мицуи ОСК лајнса Такеши Хашимото.

Претходно је јапанска компанија наручила три ледоломца, ЛНГ танкера и танкера за гасни кондензат за транспорт руског гаса. Организација снабдева горивом своје купце, укључујући Токио Гас и Јера.

„Сада су на спот тржишту и ЛНГ и угаљ прилично скупи. То је један од разлога зашто Јапан не би желео да престане да увози ЛНГ из Русије. Будући да је јапанским купцима потребан ЛНГ са Сахалина-2, ми ћемо свакако уложити све напоре да наставимо да им пружамо наше услуге као и обично, без обзира на националну политику Русије“, додао је Хашимото.

Прочитајте још:  Укронацисти поново напали Курску област Русије
Претходно су посматрачи компаније Никкеи истакли да је Русија ставила Јапан пред тежак избор у вези са пројектом Сахалин-2. Токио је предложиоодржавају сарадњу са Москвом и штите сопствене интересе или се прикључе Западу.

Васељеска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *