После 35 година Ђукановић “сам одлучује” кад ће се повући из политике

0
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Црногорски председник Мило Ђукановић рекао је данас да никад нико није одлучивао о томе када ће се повући из политике.

Прочитајте још:  Небојша Вукановић: Ко је рекеташ и мафијаш – одговор Р. Драшковићу (ВИДЕО)
Он је, одговарајући на питање новинара о повлачењу из политике, казао да ће “хиљадити пут” поновити и нада се ставити тачку на “то неодговорно медијско и политичко трућање“.

„Никада нико није одлучивао у моје име да ли ћу се и када укључити у политику, колико ћу у њој остати кад ћу се својом вољом повући, а кад ћу се у њу вратити. Тако је и данас. Зато ако треба овим путем да поручим свима који се и даље доконо баве тим послом са сваком својом препоруком шта бих требало да чиним само ме додатно стимулишу да урадим супротно од онога што они желе“, рекао је Ђукановић након отварања Пословних разговора Црна Гора – Република Сан Марино у Подгорици.

Прочитајте још:  БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Напустио сам конгрес СПС због Ципрасових оптужби на рачун Русије
Према незваничним информацијама, Ђукановић је постигао договор са водећим лидерима ЕУ, односно дао им је обећање да ће се повући из политичког живота под условом да му се дозволи да то уради како је он то замислио, односно на свој начин.

“Ђукановић је ставио до знања да је ако је он препрека бржим европским интеграцијама Црне Горе, спреман да направи корак уназад и да се повуче са власти, али је затражио да му се дозволи да сиђе са политичке сцене са дигнитетом и на свој начин. Од кључних фигура у ЕУ (мисли се на шефове држава и влада и највише представнике ЕУ) Ђукановић је добио подршку за такав чин, и ако буде одржао реч, за ЕУ ће то бити сасвим фер решење”, каже за “Вијести” извор из једне од водећих чланица ЕУ упућен у црногорски досије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вијести

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *