Забрањена клима: У Јури раде у прегрејаним халама

0

У Јури у Нишу, која има око 2.700 запослених, није дозвољено коришћење клима уређаја, па ни у време актуелног топлотног таласа, када је у хладу измерено више од 35 степени, рекли су неки од радника те компаније.

Прочитајте још:  Нове цене горива у Србији
Они су казали да су све хале прегрејане и да су принуђени да раде у мокрим мајицама и шорцевима, али да пословодство не реагује на петицију којом су тражили да се климатизација укључи.

” Ове године, клима уређаји, које иначе постоје, нису укључени ниједном. Већ после 10 или 11 сати у халама је пакао, па смо сви у мајицама, које су гола вода. Стварно је тешко, има међу нама и људи лошијег здравља. Још никоме није озбиљније позлило, али је врло могуће да се то догоди” – рекли су за Данас неки од радника нишке Јуре, који желе да сачувају анонимност.

Прочитајте још:  Протест радника Колубаре: Само један захтев, против акционарског друштва
Саговорници су казали да су запослени почетком прошле недеље потписивали петицију да се укључе расхладни уређаји, која је “убачена у кутију за приговоре”, али да до сада она није имала икаквог ефекта.

И лидери различитих фабричких погона су прошле суботе поручили да су спремни да зауставе производњу уколико се хале не расхладе, али се још увек ништа није догодило, додали су.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Чланови Савета радника разговарали су са представником пословодства, Корејанцем, али он им је рекао да свако коме се не свиђа што климе нису укључене “може да иде кући”. Поједини менаџери, наши људи, чак су казали да смо “до јуче скупљали сено, а сад, ето, хоћемо климу”. Једино право решење је заустављање производње, али за тако нешто сада не постоји капацитет, а онај ко би то покренуо био би кажњен” – рекли су радници.

Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *