47 полицајаца повређено током протеста у Северној Македонији

0

Војска Северне Македоније. (Фото: Министарство одбране РСМ)

Четрдесет седам полицајаца повређено је у уторак увече у сукобу са демонстрантима испред скупштине (парламента) Северне Македоније, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Повод за четврти протест у Скопљу је предлог Француске , која је председавала Саветом ЕУ до 30. јуна, да се разреше несугласице између Бугарске и Северне Македоније и отпочну преговори о приступању балканске републике ЕУ . Према опозицији и демонстрантима, уступци Бугарима који се наводе у документу крше национална, културна и историјска права и интересе Македонаца.

У уторак увече, гомила противника документа скандирала је увреде на рачун власти и пробила ограду код зграде Скупштине, гађала тешке предмете на полицију и пробила се до заштитног кордона испред улаза у парламент.

„Повређено је 47 полицајаца, од којих је 11 теже повређено, а двојица су теже повређена на протесту који је почео вечерас у 19.00 (20.00 московско време) испред зграде Владе, настављен испред Министарства спољних послова и завршен. на Скупштини око 22.30 (23.30 по московском времену). Свим настрадалима Полицији је указана лекарска помоћ, тешко повређени су пребачени у медицинске установе“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  У Тбилисију се одржава митинг са захтевом за оставку грузијске владе
Напомиње се да су демонстранти на полицију бацали молотовљеве коктеле, камење, јаја, металне предмете, бетонске плочице, путоказе, канте за отпатке и ватромет. Оштећен је аутомобил и мала полицијска испостава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Полиција је привела 11 људи, током протеста нису користили пиротехнику или хемикалије да растерају масу“, наводи се у извештају, а нема помена о повређеним демонстрантима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *