Још један некажњени злочин над Србима: Шиптари крвнички убили 4 српска полицајца а 8 ранили!

0

УЧК (Фото: Getty images/ Kael Alford/ stringer)

На данашњи дан навршавају се 24 године од једног од највећих злочина припадника Ослободилачке војске Косова (ОВК) над припадницима МУП Србије, за који нико није кажњен, а у којем су убијена четворица полицајца и осморица рањена. Реч је нападу припадника ОВК под командом Мифара Шаље на јединицу полиције из Пећи која је 6. јула 1998. године добила задатак да евакуише две српске породице из села Лође, којима су припадници те екстремистичке организације претходног дана дали ултиматум да напусте своје домове.

Након што је добила задатак да евакуише породице Вујошевић и Радевић из села Лође, надомак Пећи, група од двадесетак полицајаца под командом капетана Срђана Перовића кренула је према том селу, али су их у заседи сачекали припадници ОВК. Први напад био је одбијен и када је полиција са евакуисаним брачним паром Радевић кренула према кући Вујошевића, више десетина припадника ОВК их је поново напало, а из ручног бацача је погођено возило на челу колоне.

У нападу су погинули полицајци Мирко Радуновић и Дејан Прелевић, а након тога и Мило Рајковић, док је још осморо њихових колега лакше и теже рањено: Горан Новаковић, Дејан Дрљевић, Жељко Новићевић, Драган Кешељевић, Владан Крстовић, Ненад Живковић, Ненад Милајић и Боривоје Куч.

Капетана Срђана Перовића припадници ОВК су заробили и сместили у импровизовани затвор у селу Лођа. Током испитивања су га тукли и мучили, одсекли су му уши и нос, као и полни орган, вукли га џипом кроз село, а затим су га убили пуцајући му у главу, што је и потврђено накнадном обдукцијом коју је спровео лекар из Приштине Славиша Добричанин, пренела је Бета.

Прочитајте још:  Шта значи одлука о употреби војске у цивилне сврхе

Мучење је трајало пет дана, а убијеног Перовића су закопали на крају села, заједно с телом колеге Мила Рајковића, који је погинуо у нападу првог дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тек 16. августа, припадници полиције и Јединице за специјалне операције успели су да организују акцију у којој су пронађена и извучена тела Перовића и Рајковића. Извршиоци тог злочина нису кажњени.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *