Лукашенко: Губитак жита на њивама сматраће се у најмању руку економском саботажом

0

Лукашенко

Актуелна берба мора да се одржи на највишем нивоу организације и дисциплине. Ово је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку са руководством Савета министара.

На скуп су позвани и гувернери да разговарају о току бербе, сазнаје БелТА.

“У више наврата сам приметио да је ситуација на тржишту хране шанса да се добро заради. Дакле, садашња берба треба да се одвија на највишем нивоу организације и дисциплине”, поставио је задатак шеф државе.

Прочитајте још:  Док Запад санкционише Белорусију, њихово ђубриво одлази у Русију и Индију
Строго је упозорио: „Губитак жита на њивама ће се сматрати у најмању руку економском диверзијом, највише као злочином. Престаните да се шалите“.

Александар Лукашенко је захтевао 100% мобилизацију локалног особља: „Без лабавости и испирања очију. Потпуна кохерентност и ред. Наглашавам, по законима рата. У току је хибридни рат. Медији, дипломатија, финансије, привреда – све је умешан.И почеле су војне провокације.Мобилизујте.Биће нешто у канти-преживећемо било какав рат,не дај Боже,наравно.Зато вас искрено молим да убудуће не водите непријатне разговоре.Од следеће недеље сви требало би да почне бербу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *