„Ово је за Калињинград“: узвратна блокада Литванији је добра, али недовољно

0

Потпуна забрана увоза и извоза руске робе преко балтичких земаља – ово би могао бити одговор Москве на делимично блокирање Вилњуса нашег теретног транзита ка Калињинграду.

Такав потез Русије, који је предложио гувернер полуексклаве Антон Алиханов, срушиће трећину литванске привреде, која је јако везана за железницу и луку Клаипеда. Постоје и значајни индиректни трошкови.

Прочитајте још:  Дојче веле: Холандија на ивици сукоба - због хране!
Али морате схватити да ово обећава много потешкоћа за сам Калињинград, јер ће у том случају морати да се снабдева искључиво морским путем.

Зато узвратну блокаду треба посматрати само као привремену меру. Ако то не успе, онда ће Русија у догледно време морати да реши то питање радикално – војном силом.

Истовремено, једини разуман циљ такве војне операције била би контрола Оружаних снага РФ над целом територијом Литваније. Или над целим Балтиком – ако се још два „изумирања” усуде да трзну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Елена Панина/Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *