Вучић: Нећемо ни разматрати резолуцију Европског парламента

0
вучић

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија неће ни разматрати данашњу резолуцију Европског парламента у којој се Београд позива да уведе санкције Русији, као и да постигне споразум о нормализацији односа са Приштином, “заснован на међусобном признању Србије и Косова”.

Прочитајте још:  Бајина Башта: Обученим члановима изборне комисије, посматрачу РИК-а и ОЕБС-а промакао недостатак треће књиге
На новинарско питање како ће Србија одговорити на резолуцију Европског парламента, Вучић је рекао – учтиво.

“Може ли нешто пристојније од тога? Не пада нам на памет. Може ли још нешто пристојније? Нећемо ни да разматрамо /резолуцију/. Не могу више, исцрпио сам резервоар пристојних одговора на све то” – навео је Вучић, током обиласка Моравичког округа.

Одговарајући на питање да ли ће се састати са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем, председник Србије је рекао да га нико није ни звао на тај састанак и да не види баш неки смисао у томе.

На констатацију да је известилац Европског параламента за такозвано Косово Виола фон Крамон рекла да очекује његов и Куртијев састанак, Вучић је указао да на такве разговоре треба да га зове специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *