Европски парламент позива НАТО да реагује у БиХ

0
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

У извештају о Босни и Херцеговини, који јуче усвојен у Европском парламенту, у једном делу позива се на продужење ЕУФОР-ове мисије Алтхеа у БиХ.

Такође, наведено је како Европска унија и НАТО морају спремити алтернативна решења уколико Савет безбедности не продужи ЕУФОР-ов мандат у БиХ.

Они су, говорећи о ЕУФОР-овом мандату, поздравили недавно слање додатног броја војника у БиХ.

“Поздрављамо континуирану присутност операције ЕУФОР Алтхеа у земљи и продужење њеног мандата од стране Савета безбедности Уједињених народа 3. новембра 2021. године,” наведено је.

Прочитајте још:  Тишина која говори хиљаду речи: Кога се Вучић плаши и не сме да честита Путину победу?
Јасно је наглашена и стратешка важност дистрикта Брчко, те су из Европског парламента позвали да са размотри даље размештање на темељу реалистичне процене претњи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Позива стога државе чланице да унутар УН-а раде на продужењу мандата и наглашава изнимну важност спремности алтернативних решења у случају непродужења; позива стога ЕУ и његове међународне партнере, укључујући НАТО, да развију одговарајућа алтернативна решења како би се одржао механизам за јачање мира у БиХ ако се мандат Савета безбедности УН-а за операцију не продужи,” истиче се.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *