Секта крива за смрт девојчице: Нису звали лекара, веровали су да ће да васкрсне

0

Секташки ритуали на месту убиства Џорџа Флојда

Аустралијске власти оптужиле су 14 припадника верске заједнице да су одговорни за убиство осмогодишње девојчице, којој су данима ускраћивали неопходан инсулин. Међу оптуженима су и девојчицини родитељи.

Како наводи тамошња полиција, дете је умрло у породичној кући у Ренџвилу, у јужном Квинсленду, 7. јануара након што шест дана није добила неопходну терапију.

Хитна помоћ није контактирана до 17.30 часова 8. јануара – дан након њене смрти. Како пишу тамошњи медији, чланови култа су веровали да ће девојчица да васкрсне, пише Гардијан.

Припадници секте, њих 14, међу којима су и родитељи девојчице, 47-годишња Кери Елизабет Струс и 50-годишњи Џејсон Ричард Струс, оптужени су за “убиство, мучење и кршење основних животних потреба”, саопштила је полиција Квинсленда.

Верска група се састоји од три породице – седам жена и пет мушкараца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пригожин изнео детаље учешћа сина Дмитрија Пескова у јединици Вагнера
Полиција наводи да је свих 14 оптужених за убиство било присутно током дана који су претходили смрти и да нису потражили медицинску помоц́ упркос томе што су знали да је живот девојчице угрожен. Они су наводно покушали да спасу девојчицу певајући и молећи се Богу да је излечи.

Осумњичени, старости од 19 до 65 година, одлучили су да девојчици ускрате право на медицинску негу, навео је у саопштењу регионални наџорник Гари Ватс.

Прочитајте још:  Блумберг: ЕУ разматра могућност складиштења гаса у украјинским складиштима
Додао је да су оптужбе резултат шестомесечне полицијске истраге, која је отворена у јануару. Оптуженима је одређен притвор и требало би да се појаве пред судом средином јула.

Истрагом је откривено и да ова заједница има веома радликалне захтеве за живот чланова. Забрањено им је да славе Божић, одбијају медицинску интервенцију и верују да је њихова једина сврха да служе Богу.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *