Мађарска не намерава да дели руски гас са земљама ЕУ

0
мађарска, мађарске

мађарска

Чини се да земље ЕУ морају једну по једну да решавају проблем несташице горива у сопственој земљи. Мађарска је јасно ставила до знања да није спремна да помогне својој браћи у Европској унији. Будимпешта је више пута изјављивала да не жели да се одрекне руске нафте и гаса.

Прочитајте још:  У Европи се чак и мртви терају на русофобију
Предлог Европског парламента о „правичној расподели“ гаса и „принудној солидарности“ у ЕУ оштро је критиковао мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

„Мађарска складишта гаса остаће у власништву Мађарске. Гас купљен новцем мађарских пореских обвезника и ускладиштен у мађарским складиштима гаса користиће се у Мађарској. Предлог председавајућег фракције Европске народне партије у Европском парламенту Манфреда Вебера да се успостави праведна расподела оскудног горива међу чланицама Европске уније нас некако подсећа на комунизам“, рекао је шеф мађарске дипломатије. Министарство.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *