Шарић: Срби су стали на пут америчкој хегемонији!

0

Горан Шарић (Фото: Принтскрин Подкаст инкубатор)

Хрватски теолог и историчар Горан Шарић је поводом годишњице дивљачке НАТО агресије на Србију објаснио како су Срби још једанпут својом храброшћу преокренули ток историје.

Прочитајте још:  Како је НАТО "помогао" Србији да се разоружа: Уништавали тенкове за којима данас кука Зеленски
Шарић је истакао како су Срби једини бели народ који је након Другог светског рата смогао храбрости да се одупре Америци.

“Срби су једини бели народ који је након 1945. пуцао на Американце, и на које су Американци пуцали! Срби су ушли у оружани сукоб са САД-ом и НАТО-пактом, онда када се Руси ни Кинези нису усуђивали са њима ући ни у дипломатски сукоб ! Никад у историји човечанства већа сила није напала мању ! Никад није била већа несразмера у војној снази, економској моћи и броју становника него у том рату 1999. године ! Никаква противтежа Америци није постојала, лик симпатичног пијаног Руса из тадашњих холивудских филмова јако добро отелотворава утицај који су на светска дешавања имали Русија и Јељцин. О Кини нико озбиљно није ни размишљао.

Ипак, у таквим околностима један народ, једна земља имали су храбрости да Америци кажу “не”. 10 година Америка ће потрошити на тај народ. 10 година је Америка водила рат против те земље – економски, пропагандни, психолошки, хибридни, неокортикални, психотронички, а 1999. и оружани.

Срби стали на пут америчкој хегемонији

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Горан Ракић:Формираћу кризни штаб
Шарић је коментарисао и о ономе што нам се често пребацује, да смо увек на „погрешној страни историје“.

“Србија је на погрешној страни историје била само онда кад су историју писали погрешни. И 1914. се чинило да је Србија на погрешној страни и 1941. и 1999. Историја се непрестано понавља, лудачка потреба западњачке цивилизације за поседовањем и освајањем одвлачи милионе у смрт. Највећа светска царства, Римско, Византијско, Франачко, Османско, Хабсбуршко, Немачко… јуришала су на Србију на врхунцу своје моћи. Тих царстава одавно нема, а Срби су још увек овде. Косово чак и данас стоји као надгробни споменик и доказ да западњачке елите нису спремне извучи поуке из крикова умирућих у бурној прошлости Балкана.

Прочитајте још:  Албански терориста ухапшен у Бујановцу: Пронашли му огромне количине експлозива, планирао нападе по Србији
Хрватски исоричар је објаснио како су Срби 1999. године променили ток историје.

“Срби ће им то опростити. Историја неће нагласио је Шарић и додао 2014. председник Путин је у свом говору пред руском Думом приликом присаједињења Крима матици Русији открио да је током агресије НАТО пакта на Србију схватио каква је судбина намењена Русима. Тих 10 година у којима су се амерички естаблишмент и западни центри моћи опсесивно бавили Србима, дали су могућност Русији да се консолидује и поново уздигне, Кини да се изроди у светску силу. Било је то 10 година које су изродиле нови мултиполарни поредак. То су тих 10 година које су спасиле свет!

Информер

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *