Британска министарка образовања показала демонстрантима средњи прст

0

(фото:Профимедиа)

Андреа Џенкинс, нова британска министарка образовања показала је средњи прст демонстрантима који су се окупили испред Даунинг стрита 10. Џенкинсова је у своју одбрану, између осталог, рекла да је и она само човек. У покушају да објасни свој непристојни гест, Андреа Џенкинс је рекла да ју је испровоцирала „руља“.

У својој објави на Твитеру, Џенкинсова је рекла да је требало да покаже „више присебности“, али је одбила да се извини, рекавши да је до инцидента дошло након што је добила више претњи смрћу, преноси РТС.

„У четвртак ујутро дошла сам у Даунинг стрит да гледам премијеров говор (Бориса Џонсона) о оставци. Руља испред капије вређала је посланике торијеваца, што је нажалост постало превише уобичајено“, навела је Џенкинсова.

Истиче да су је неки људи злостављали годинама, и да су јој је чак седам пута прећено смрћу у последње четири године, од којих су две биле последњих недеља.

Прочитајте још:  РАСПЛАМСАВАЊЕ СУКОБА У УКРАЈИНИ: Основни циљ америчке војне индустрије
Џенкинсова наводи да је желела да се заузме за себе. „Зашто би неко морао да трпи овакав третман. Требало је да покажем више смирености, али и ја сам само човек.“, закључила је у својој објави Џенкинсова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Британски премијер Борис Џонсон у четвртак је поднео оставку на место лидера Конзервативне партије, додавши је да ће остати на положају председника владе до избор новог лидера странке. Пре свог обраћања Џонсон је именовао и чланове привременог кабинета.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *