Русија: Непријатно смо изненађени сменом декана Правног факултета у Новом Саду

0

Из Амбасаде Русије у Србији поручују да су непријатно изненађени информацијама о околностима разрешења дужности декана Правног факултета Универзитета у Новом Саду Бранислава Ристивојевића, а с обзиром да се као разлог наводе састанци које је координирао између студената факултета и сарадника Амбасаде Русије у Београду задужених за билатерални културни досије.

Амбасада напомиње да редовни контакти руских дипломата са представницима српских образовних институција свих нивоа немају скривену агенду.

„Теме које се разматрају односе се на развој научних и образовних размена, организовање наставе и стажирања о трошку руског државног буџета и на комерцијалној основи, као и на промоцију руског језика и културе у Србији и српског језика и културе у Русији”, наводи Амбасада.

Наводи и да је таква сарадња, која има важну улогу у откривању интелектуалног и стваралачког потенцијала академских заједница Србије и Русије, у потпуности у интересу обе земље.

„Сматрамо да је политизација ове области неприхватљива, а клевете против господина Ристивојевића не могу се описати другачије него као злонамерна провокација”, саопштила је Амбасада Русије наводећи да садашња ситуација „противречи не само логици обострано корисног руско-српског стратешког партнерства, већ и здравом разуму”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, Амбасада Русије изражава наду да ће правда бити враћена уз уверење да су „покушаји ’укидања Русије’ осуђени на пропаст како у нама братској Србији, тако и у свим другим земљама”, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *