УН: Светска популација ће 15. новембра достићи број од осам милијарди људи

0

(фото:НСПМ)

Светска популација ће достићи бројку од осам милијарди људи 15. новембра, најавило је Одељење Уједињених нација за економска и социјална питања. Интересантно је и да УН предвиђају да ће 2023. Индија претећи Кину као најмногољуднија земља на свету.

„Док очекујемо рађање осмомилијардитог становника Земље, треба да се подсетимо наше заједничке одговорности да бринемо и водимо рачуна о нашој планети. Прави је тренутак да размислимо о томе какав однос имамо једни према другима“, истакнуто је у саопштењу генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша.

Време је, додао је Гутереш, да освестимо и прославимо „различитост, заједничку хуманост и напредак здравства који је успео да продужи животни век чиме је уједно смањена стопа смртности“.

Прочитајте још:  Стални представник Белорусије при УН: Неки западни политичари су као пелене, треба их често мењати
У извештају, који су дале Уједињене нације, наводи се и да је глобални раст становништва пао испод један одсто у 2020. години, што се бележи први пут од 1950.

Према најновијим предвиђањима светска популација би требало да порасте на око 8,5 милијарди до 2030. године и 9,7 милијарди до 2050, док се врхунац пораста очекује током 2080-их година када би број становника Земље требало да износи 10,4 милијарди људи

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након тога ће, процењују научници, наступити период стагнације када ће се број кретати око 10,5 милијарди све до 2100. године.

РТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *