Тиодоровић опет шири панику:Кентаур сој короне није безопасан

0

Бранислав Тиодоровић. (Фото: Јутјуб)

Кентаур сој коронавируса преко Велике Британије дошао је у Европу, полако расте забринутост и треба бити озбиљан и опрезан. Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић каже за РТС да ће бројеви расти и да би током августа требало очекивати задржавање бројки на одређеном нивоу. Додаје да апсолутно морамо да будемо свесни да би требало да се вакцинишу они који имају ослабљен имунитет без обзира на узраст.

Др Бранислав Тиодоровић је гостујући у Јутарњем програму РТС изјавио да имамо пред собом нешто што се догађа у целом свету. Почело је, истиче, у Америци, Канади и Аустралији са сојем БА 5, али сада и кентаур сој, то је БА 2.75 који се шири и већ је запљуснуо Индију.

„У Европу је дошао преко Велике Британије. Сада се шири и тај сој. Код нас и у највећем делу Европе је доминантан сој БА 5, више 70-80 одсто. Полако расте забринутост, треба бити врло опрезан и озбиљан. Ношење маске у затвореном и на отвореном ако је немогуће држати дистанцу. То се односи на све, али пре свега на тешке хроничне болеснике и на оне са падом имунитета”, каже др Тиодоровић.

Бројке ће, наводи, још да расту.

„Имаћемо вероватно током јула и августа пораст и један плато који неће бити баш мали, можда 2.000 дневног потврђивања позитивности. Морамо бити опрезни и врло озбиљни”, истакао је др Тиодоровић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија се опрашта од Русије
Према његовим речима, по свему судећи, овде је много блажа клиничка слика.

„Ретке су тешке компликације и пре свега се односе на тешке хроничне болеснике и на невакцинисане. Када погледамо податке које имамо сваке вечери, број прегледа је у порасту”, каже др Тиодоровић.

Прочитајте још:  Милановић: Украјина је крај српско –руске романсе
Напомиње да је најмање двоструко више заражених од броја потврђених случајева.

„Много је оних који се не тестирају јер не осећају тегобе. У наредном периоду имаћемо сигурно повећање броја хоспитализованих које је за сада на мирном нивоу, далеко од забрињавајућег”, нагласио је др Тиодоровић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *