У овом СЕЛУ хара ЧУДАН поремаћај: Мајке роде ДЕВОЈЧИЦЕ, оне се у 12. години, преко НОЋИ претворе у ДЕЧАКЕ

0

(фото:Најжена.рс)

Научница је извршила бројне тестове на деци са овим поремећајем, укључујући болне биопсије тестиса, пре него што је дошла до одговора шта се заиста дешава.

Због генетског поремећаја, једна од 90 беба у селу Салинас у Доминиканској Републици роди се као девојчица, да би се у пубертету “претворила” у дечака и добила мушке гениталије. Поремећај се јавља као резултат недостатка дихидротестостерона у материци током трудноће.

Прочитајте још:  Неискоришћени потенцијал: Осим у производњи хране, Србија може да буде лидер у производњи семена!
Ово стање је толико уобичајено да имају жаргонски назив за децу са овим поремећајем – “гуеведоцес” или у преводу “пенис са 12”.

Џони, који сада има 31 годину, рођен је као девојчица и родитељи су га прво назвали Фелисити. Ипак, каже да се увек више осећао као дечак. “Облачили су ме у сукње и хаљине да идем у школу. Међутим, то ми се није допало, а нису ни играчке за девојчице, са којима нисам желело да се играм. Више сам волео да јурим лопту са дечацима“, рекао је Џони за Би-Би-Си.

Многобројна истраживања на деци

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Неједнак третман за мушке и женске жртве педофила
Овај генетски поремећај у медицини откривен је 70-их година прошлог века, када је научница са Медицинског факултета Корнел у Њујорку, др Џулијана Императо, посетила Доминиканску Републику. Извршила је бројне тестове на деци са овим поремећајем, укључујући болне биопсије тестиса, пре него што је дошла до одговора шта се заиста дешава.

Након зачећа, фетус има или пар X хромозома (ако је женско дете) или XY хромозома (ако је мушко дете). Међутим, првих неколико недеља у материци нисмо ни једно ни друго, иако бебама оба пола у овом периоду почињу да расту брадавице“, објаснила је др Императо. “Приближно осам недеља након зачећа, полни хормони почињу да делују на фетус. Ако је беба генетски мушко, тело почиње да производи хормон дихидротестостерон, који је одговоран за формирање мушких репродуктивних органа. Код девојчица овај хормон се не производи”, додала је она.

Тек у пубертету ничу пенис и тестиси Истражујући овај случај, др Императо је открила да је разлог зашто се дечаци у селу Салинас рађају као девојчице управо недостатак ензима који претвара тестостерон у дихидротестостерон. “Овај недостатак је генетски поремећај који је прилично чест у Доминиканској Републици. Зато се дечаци рађају без пениса, односно као девојчице.

Тек у пубертету, доласком новог таласа тестостерона, њихов организам реагује. и почињу да им расту пенис и тестиси, а тело поприма мушке карактеристике“, објаснила је докторка.

Прочитајте још:  Блокада: Црногорска полиција спречила верникe да оду до манастира Острог
Својим истраживањем открила је да ове промене не доводе до озбиљних здравствених компликација и да већина деце спремно прихвата свој мушки идентитет, док се врло мали број њих одлучује на операцију уклањања пениса и остаје женско.

Ж.Т./Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *