Нови гаф Џозефа Бајдена: У говору о холокаусту помешао речи

0
џо бајден

(фото:ФСК.РУ)

Амерички председник Џо Бајден, који је у среду допутовао у посету Израелу, непосредно након што је напустио председнички авион Ер форс уан запитао се „шта радим сада“, а затим направио још једну, озбиљнију грешку када је говорио о Холокаусту, заменивши речи „част“ и „ужас“, преносе амерички медији.

Прочитајте још:  Бајден: Америчке нафтне компаније не помажу америчком народу
Гаф се муњевито проширио на друштвеним мрежама, поново постављајући питања о његовом менталном здрављу.

„У Израелу сам да одајем почаст шест милиона јеврејских живота украдених у геноциду и да наставим оно што морамо чинити сваког дана, да наставимо да сведочимо и одржавамо у животу истину и част Холокауста… ужас Холокауста“, рекао је Бајден.

Бајден је исправио грешку, али се мучио да прочита говор и мучио се да изговори име Меморијалног центра Холокауста Јад Вашем у Јерусалиму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амерички председник је у среду поподне допутовао у Израел, прву деоницу четвородневне турнеје по Блиском истоку, током које ће посетити и окупирану Западну обалу и Саудијску Арабију. Бивши доктор Беле куће Рони Џексон, сада члан Конгреса, упозорио је пре неколико година на погоршање Бајденових когнитивних способности. Коментари на друштвеним мрежама се углавном своде на то да је „наш председник сенилан“, а многи се питају како може да погреши када „има припремљен говор написан огромним словима“.

Б 92

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *