Влада: На вантелесну оплодњу о трошку државе жене до 45 година

0

Вантелесна оплодња о трошку државе биће убудуће омогућена и женама старости до 45 година, уместо до 43, као што је до сад био случај, одлучила је данас Влада Србије.

Прочитајте још:  Весић: Две европске компаније ће управљати пројектом изградње Београдског метроа
Влада је на данашњој сединици усвојила измењену Уредбу о плану здравствене заштите из обавезног здравственог осигурања у Србији за 2022. годину, којом ће се то и омогућити, преноси Танјуг.

Овом одлуком већем броју жена, у брачној или ванбрачној заједници, омогућено је да путем вештачке оплодње финансиране из обавезног здравственог осигурања добију прво или друго дете до 45 године старости, наводи се у саопштењу.

Полазећи од потребе да се омогући што шири обухват жена код којих постоје медицински услови да се на један од наведених начина (стимулисани поступци биомедицински потпомогнутог оплођења и криоембриотрансфера) остваре као мајке, а породице добију дете или децу, било је неопходно изменити План здравствене заштите у том делу.

Прочитајте још:  Тадић демаскирао Алексића: Како је трстенички тајкун поткупљивао људе
Овим решењем остварује се и један од задатака популационе политике – решавање проблема неплодности у Србији, додаје се у саопштењу, преноси Б92.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће влада донети одлуку да се вантелесна оплодња о трошку државе прихвата за жене до 45 година старости, што је, како је рекао, важно за земљу.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *