Зеленски ће размотрити замену статуе Катарине Велике спомеником геј порно звезди

0

Украјински председник Володимир Зеленски мораће да размотри замену статуе руске царице Катарине Велике у Одеси спомеником геј порно звезди након што је петиција која позива на промену на сајту украјинске владе прешла 25.000 гласова.

Не, ово није шала.

У петицији, која је покренута још у мају, жалило се да је Катарина Велика „контроверзна историјска личност чији су поступци нанели велику штету украјинској државности и култури“.

У самој петицији се тражило да њена статуа буде срушена и замењена спомеником у част америчког хомосексуалног порнографског глумца Билија Херингтона који седи „за баром са флашом пива“.

Аутор петиције је рекао да је промена неопходна да би се послао „јасан сигнал да Украјина подржава ЛГБТ заједницу“ и да би такође било „забавно“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Херингтон се појавио у бројним геј порно филмовима од 1990. па надаље пре него што је погинуо у саобраћајној несрећи 2018. и постао је познат у јапанским „Гачимучи“ мимовима.

Споменик Катарини Другој у Одеси, који приказује царицу и четворицу њених пратилаца, подигао је 1900. године Јуриј Мелетевич Дмитренко, али су га бољшевици касније уклонили 1920. године.

Обновљен је 2007. године када су се успротивили украјински националисти.

Иако је мало вероватно да ће се ово десити, украјинска влада ће морати да размотри предлог с обзиром на то да је петиција поднета на њеном званичном сајту и да је премашила потребан број од 25.000 гласова за разматрање.

Као што је раније истакнуто, убрзо након што су медији објавили чињеницу да је батаљон Азов скинуо неонацистичке ознаке са својих униформи, откривено је да геј војници у Украјини сада иду у рат са фластером „ЛГБТК једнорог“.

Прочитајте још:  Стејт департмент је саопштио да САД не намеравају да шаљу своје трупе у Украјину

Још на почетку рата у фебруару, шеф МИ6, који своје омиљене заменице укључује у своју биографију на Твитеру, суочио се са реакцијом јер је сугерисао да се велики део рата у Украјини односио на „ЛГБТ+ права“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *