Хладан туш: Брисел не признаје македонски језик

0
македонија, раскол, македонији

македонија Georgid/Depositphotos

Док у македонском парламенту у узаврелој атмосфери траје расправа о француском предлогу о укидању бугарског вета и обнављању приступних преговора о приступању Северне Македоније ЕУ, медији су пренели информацију из Брисела да Европа заправо не признаје македонски језик, већ кажу да је то језик који се говори у Северној Македонији.

Прочитајте још:  Писма која садрже отровни прах пронађена у владиним зградама у Бриселу
Све то дешава се дан након посјете председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен Скопљу, када је посланицима у парламенту изразила поштовање према македонском језику и идентитету.

“Нема сумње да је македонски језик ваш језик. Поновићу ово, нема сумње да је македонски језик ваш језик. Ми то у потпуности поштујемо. Дакле, у ревидираном предлогу се јасно наводи македонски језик без квалификација из ЕУ”, поручила је данас у Бриселу заменица портпарола ЕК Дејна Шпинант.

Прочитајте још:  Време је да се Западу каже "СТОП!"
Ова порука је у скопским медијима протумачена као “хладан туш” и додају да је Шпинант рекла да је Фон дер Лајен заправо говорила о језику којим говоре грађани Северне Македоније, пренио је скопски портал Плусинфо.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *