МАЂАРСKА НА УДАРУ ЕВРОПСKЕ KОМИСИЈЕ: Споран закон који “угрожава права ЛГБТ заједнице”

0

ЛГБТ (Фото: Depositphotos, marcbruxelle)

ЕВРОПСKА комисија, најважнија извршна институција ЕУ, тужиће Мађарску због њеног закона за који се наводи да угрожава права ЛГБТ заједнице, објавио је данас сајт Политико, позивајући се на мађарски дневни лист Непсава.

Мађарски закон, усвојен у јуну прошле године, изазвао је узнемиреност у ЛГБТ заједници јер забрањује употребу материјала за које се сматра да промовишу хомосексуалност и промену пола у школама, а он се оправдава као потребна мера за спречавање злостављања деце, преноси Ројтерс.

Мађарски парламент је у јуну 2021. усвојио закон који забрањује млађима од 18 година “приказивање или промоцију” хомосексуалности или промене пола у телевизијским емисијама, филмовима и програмима сексуалног образовања деци у школама.

Мађарска владајућа коалиција предвођена странком Фидес премијера Виктора Орбана саопштила је да су права ЛГБТ и друга слична друштвене теме, питања о којима треба да одлучују националне владе, а не Брисел.

Мађарска влада је такође објаснила да спорни закон има за циљ да заштити децу, и да није усмерен против ЛГБТ заједнице, наводи британска агенција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *