Константин Косачов: Украјина се, после 30 година од потписивања Декларације о суверенитету, одрекла своје независности како би удовољила Западу и НАТО-у

0

(Фото: Sputnik / Владимир Трефилов)

Украјина се, после 30 година од потписивања Декларације о суверенитету, одрекла своје независности како би удовољила Западу и НАТО-у, написао је на Телеграму заменик председавајућег Савета Федерације Русије Константин Косачов.

„Данас је датум који морамо да памтимо – 16. јула 1990. године Врховни Савет Украјинске Совјетске Социјалистичке Републике (ССР) је прихватио Декларацију о државном суверенитету Украјине“, навео је политичар.

Прочитајте још:  Сукоб на Блиском Истоку дошао и до руских граница: Од синоћ хаос у Дагестану, "Аллаху екбер" и позиви на протеривање циониста
Он је подсетио да је Украјина, поред обавезе да поштује права грађана „свечано прогласила да ће у будућности бити неутрална држава која не учествује у војним блоковима“ и као такву њу је признала и Русија.

Косачов је додао да је Русија наивно веровала да ће Украјина бринути о својој историји и грађанима, као што то чини Русија.

Међутим, три деценије након што је усвојена Декларација, Украјина је постепено предала свој суверенитет, прошлост, садашњост и будућност у корист интереса који нису украјински. Он је додао да Украјина данас нема свој суверенитет, није демократска и слободна земља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Оружане снаге Русије опколиле Артемовск
Према његовом мишљењу, Украјина је још 2008. године своје војно-политичке интересе подредила НАТО-у, а економске интересе Европској унији током 2014. године.

Пут Украјине у последње 32 године од проглашења суверенитета је страшан у својој бесмислености и деструктивности, сматра руски политичар и додаје да је Русија покушавала да задржи Украјину, али ју је Запад свим силама гурнуо на тај несрећни пут, написао је Косачов.

Резултат је жалостан, закључио је он.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *