Мирослав Пушоња: Лицемерју и глуми нема краја

0

Када су кључне чланице ЕУ решиле да ратом отму и последње у низу српских станишта, правдали су то ускраћеним правима народа који је живео заједно са нама. Повод су налазили у прекомерној употреби силе од стране српског режима.

Косово и Метохија су били огледало лицемерја. Након војног запоседања ове српске покрајине, Резолуцијом СБ УН бр. 1244, у тачки 4 стоји:

”…. потврђује да ће се после повлачења, договореном броју југословенског и српског војног и полицијског особља бити дозвољен повратак на Косово ради обављања дужности у складу са анексом 2”.

Да не наводим Анекс. Није се десило. Резолуција је још увек на снази захваљујући у првом реду Русији.

Од тада, Западне силе су помогле промену режима у Београду, демонтирале СР Југославију, потом лажну Заједницу Србије и Црне Горе, и на крају насилно признале аутономну српску (комунистичку творевину!) покрајину као државу Косова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И све би то било ”океј” да се те силе саобразно понашају и у случају Украјине. Али не! Оне кипте од беса.

Уводе санкције нуклеарној суперсили. Испоручају оружје земљи у рату. Подстичу њен оружани отпор. Дакле, све супротно од онога што су радили и што раде Србима.

Да нису нељуди, данас бисмо имали и струје, и гаса, и нафте, а нарочито квалитетног угља са српског неотуђивог тла. Овако, остаје да се Немци ”куропецају”.

Али свежа су сећања на наредбу 100 за једног, и 50 за оштећену пругу. Због тога баш они немају морално право да Србима упућују било какве примедбе по питању интелектуалног капитала. Побили су најбоље и осакатили (нам) нацију.

Прочитајте још:  АСИМИЛАЦИЈА СРБА У АЛБАНИЈИ: „Албанци“ су и у 19. веку славили славе!

Дучић је под старе дане рекао ”Верујем у Бога и српство”.

Све сам ближе том дану и становишту.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *