У Француској, због скупог гаса и струје, индустрија може да стане

0
срби

EPA-EFE/IAN LANGSDON

НовинеЛе Монд, француски недељникизвестио да француски индустријалци и пословни представници страхују од застоја у производњи због раста цена струје и гаса.

„Наш енергетски саветник је 2021. препоручио уговор од 80 евра по МВ за 2022, али сам тада одлучио да је то прескупо. Сада су спот цене 19 пута веће од традиционалне тарифе за електричну енергију из нуклеарне електране на 42 евра. Са 800 евра по мегавату једноставно ћемо изгубити новац“, рекао је челник француске компаније за публикацију под условом да остане анониман.

Прочитајте још:  Русија негирала умешаност у повећање радијације у Европи: Тек ће бити дезинформација
О ком предузећу се говори у публикацији није прецизирано. У материјалу се напомиње да мање захтевне индустрије, као и транспортна предузећа, трпе раст цена.

„Рачуни за струју и гас, који су већ високи 2022. године, удвостручиће се 2023. године. Неки неће моћи да плате, очекујемо губитке“, рекао је Јан Долбо, стручњак Еноптеа, консултантске куће у области смањења трошкова електричне енергије. „Да би смањили потрошњу, наши купци су спремни да замене машине, промене производне јединице, што нису планирали ни пре годину дана.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *