Украјински посланик прети Србији и Вучићу

0
вучић

Александар Вучић

Значајан део зла у Украјини долази од оних који са Хрватима деле идеје које су их довеле до Стаљинграда, а Хрвати нису опростили Вучићу што је преживели унук жртве усташа, каже Александар Вулин.

Прочитајте још:  ОПЕРАЦИЈА РЕАДМИСИЈА: Да ли ће протерани опасни мигранти из ЕУ завршити у СРБИЈИ!
Србију и њеног председника Александра Вучића неће „преваспитавати” следбеници Анте Павелића или Степана Бандере, поручио је јуче министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, реагујући на објаву посланика украјинске Раде Олексија Гончаренка на друштвеним мрежама. У изјави која се односи на Србију и председника Вучића, Гончаренко између осталог поручује да ће „процес преваспитања” бити непријатан за Србе, а Вулин је оценио да значајан део зла у Украјини долази од оних који, како је навео, „са Хрватима деле идеје које су их довеле до Стаљинграда”.

„Хрвати нису опростили Вучићу што је преживели унук жртве усташа, а сада видимо да му њихови савезници у украјинском парламенту не опраштају то што он не наноси штету Украјини и није постао део антируске пропаганде”, рекао је Вулин за РИА новости, преноси Танјуг. Он сматра да Вучићу не могу да опросте пре свега то што води самосталну и српску политику. „Србију коју води Вучић неће преваспитавати нико, поготово не следбеници Павелића или Бандере. Знам колико им смета то што Србија има слободног и храброг лидера, а сви Срби свог председника”, рекао је Вулин.

Додао је да зна да су Срби поносни на Вучића јер су га сами изабрали и да се у „Србији председници бирају на слободним изборима, а не проглашавају на трговима или Мајдану”. Посланик у украјинском парламенту Олексиј Гончаренко претходно је објавио је на „Телеграму” и „Твитеру” да је читао наводну изјаву председника Србије о, како тврди, „рату Запада против Русије и о томе да Украјина треба да се преда”. Украјински посланик сматра да ће Украјина на крају победити и додаје да, како је навео, „сигурно неће заборавити Србију заједно с њеним председником”, као и да ће онда „бити занимљиво” гледати Србију са шест милиона грађана и њену жељу да уђе у ЕУ. „Мислим да ћемо наша браћа и сестре Хрвати и ми гледати и подсетити остатак света на то”, написао је Гончаренко на „Твитеру”. Према његовим речима, „процес преваспитања” је тежак и биће непријатан за Србе.

Прочитајте још:  Нова економија: Просечна субвенција инвеститорима по запосленом раднику у 2020. износила 30.000 евра
Председник Александар Вучић изјавио је у среду, говорећи о сукобу у Украјини, да ће оног тренутка када руски председник Владимир Путин буде завршио ствари које је планирао уследити његова понуда Западу и да ћемо, ако ту понуду Запад не прихвати, „ући сви у пакао”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гончаренко је на друштвеним мрежама, између осталог, објавио графит руског председника Владимира Путина из Београда, који је накнадно прежврљан, и написао коментар – „смрт руским окупаторима”. Иначе, украјински посланик који је јуче упутио претећу поруку Србији и председнику Вучићу, рођен је 1980. године у Одеси, а данас је члан делегације ове земље у Парламентарној скупштини Савета Европе и потпредседник Одбора ПССЕ за миграције, избеглице и интерно расељене. Годинама је познат по јавним иступима против Москве због наводног кршења људских права, а 2019. противио се повратку руске делегације у ПССЕ. У својим излагањима оштро је критиковао и белоруског председника Александра Лукашенка, захтевајући увођење санкција његовој влади.

У марту 2015. године Гончаренка је хапсила руска полиција док је учествовао у маршу сећања на Бориса Њемцова. Тврди и да је преживео покушај Кремља да га ликвидира, а у току актуелног сукоба у Украјини овај посланик Врховне раде у својим јавним иступима позива САД да пошаљу режиму у Кијеву додатно наоружање и износи наводне доказе о злочинима руских јединица. Припадници покрета Антимајдан својевремено су наводили да је учествовао у масакру њихових активиста у Одеси у мају 2014, када су жртве живе спаљене затворене у згради дома синдиката у овом граду.

Никола Белић/Биљана Баковић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *