Александар Оленик: Поднећу кривичну пријаву против Вулина због увреда на рачун Хрватске

0

Адвокат за људска права Александар Оленик најавио је да ће поднети кривичну пријаву против министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина за кривично дело повреде угледа стране државе, односно увреда изречених на рачун Хрватске.

Оленик је рекао да ће пријаву поднети Републичком јавном тужилаштву, које даље одлучује о покретању кривичног поступка.

Непосредан повод, како је објаснио, јесте Вулиново данашње саопштење за јавност у којем је Владу Хрватске назвао „усташком владом Андреја Пленковића“.

Прочитајте још:  ЗА ДЕТЕ ВАН СЕДИШТА У АУТОМОБИЛУ МОЖЕТЕ И У ЗАТВОР! Ево какве су казне према новом правилнику за вожњу малишана
Вулин је најавио да од данас сви функционери хрватске државе, сви носиоци службених или дипломатских пасоша морају посебно да најаве и образложе своју посету или пролазак кроз Србију и биће ставлјени на посебан режим контроле.

„Тако ће бити док сам ја министар полиције, или док Хрватска не почне да се понаша као да није НДХ“, навео је Вулин у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *