Руски посланик: Одговор Русије на пријетње Кијева да ће ракетирати Крим биће оштар

0

(фото:Русвесна.су)

Одговор Русије на пријетње украјинским нападом на мете на Криму биће толико оштар да се кијевске власти никада неће моћи опоравити од тога, упозорио је Михаил Шеремет, који представља регион у руском парламенту.

Коментаришући сталне сугестије украјинских званичника да би кијевске снаге могле да погоде циљеве на полуострву Крим или Кримски мост, Шеремет је нагласио да ће након таквог потеза уследити „разорни ударац центрима за доношење одлука у Кијеву, војној инфраструктури и снабдевању оружјем логистичких канала“, преносе Новости.

,,Кијевски режим ће добити такву одговор да више неће моћи да се опорави“, рекао је посланик за РИА-Новости у недељу.

Прочитајте још:  Извештај шефа Националног центра за управљање одбраном Руске Федерације Михаила Мизинцева
Упозорење је услиједило након суботње изјаве портпарола украјинске војне обавјештајне службе Вадима Скибицког, који је тврдио да би Крим могао бити гађан ракетним системима М142 ХИМАРС и М270 МЛРС које испоручују САД.

Полуострво је легитимна мета украјинских снага јер постаје руско војно транспортно чвориште усред сукоба између Москве и Кијева, рекао је портпарол. Према Скибицком, руски „системи Калибар, фрегате, мали ракетни бродови, подморнице“ на Криму такође „морају бити погођени“ јер угрожавају безбједност Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зорана Михајловић: Добро је да је Лаврову отказана посета
Шеремет је такође инсистирао да ће „САД, које испоручују убојито оружје Украјини, такође сносити одговорност за провокацију према Криму“.

,,Русија се неће бити фина према својим непријатељима ако САД одлуче да се придруже њиховим редовима. Имамо прилику да поставимо на мјесто америчке власти, које су прешле све црвене линије“, додао је он.

Откако је Москва покренула своју војну операцију у Украјини пре више од четири месеца, неколико високих званичника и војних команданата у Кијеву тврдило је да би Крим, који је великом већином гласао за поновно уједињење са Русијом на референдуму 2014. након пуча у главном граду Украјине, могао бити нападнут од стране кијевских снага.

Новости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *