Србија спречила долазак наоружаних миграната у Аустрију

0

(фото: ЕПА/Седат Суна)

Аустријске власти алармиране су недавном акцијом српске антитерористичке јединице само 10 километара од мађарске границе.

Мигрантска криза достигла је рекорд по броју избеглица, од којих су неки кренули пут Аустрије наоружани аутоматским пушкама и са 182 метка, преносе данас аустријски медији.

У тој акцији је, надомак Суботице, ухапшено око 40 тешко наоружаних миграната.
Та група је имала аутоматске пушке, четири пиштоља, 12 ножева, мачете, сабље и 182 метка различитог калибра, преноси „Кронен цајтунг“, додајући да су имали и наркотике и шест лажних пасоша или личних карата.

Аустријске власти очекују да ће ове године бити регистровано око 70.000 захтева за добијање азила, што би била друга највећа вредност од 2015. године, подсећа дневник „Кронен цајтунг“.

Да бруталне међународне банде кријумчара у сенци ситуације у Украјини виде шансу за нове послове, показује најновији развој на балканској рути, дуж које се, како се наводи, 45.000 миграната припрема за пут ка западу.
На српско-мађарској граници, пише лист, расте притисак и насиље међу мигрантима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Због ове ситуације, која представља претњу по безбедност, генерални директор за јавну безбедност Аустрије Франц Руф и директор канцеларије за борбу против кријумчара при Савезној криминалистичкој служби, отпутоваће сутра на мађарско-српску границу, преноси Танјуг.
Претходно је бечки дневник „Курир“ објавио критику аустријске невладине организације „СОС Балканруте”, која је критиковала српске власти и министра унутрашњих послова Александра Вулина за наводне расистичке изјаве и малтретирање миграната.

Уз слике ухапшених миграната, лист је покушао да прикаже како српске власти врше насиље над недужним мигрантима, без речи о акцији против наоружаних лица.

Прочитајте још:  Нова оптужница против Тачија, Весељија, Краснићија и Сељимија

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *