БРИКС ЋЕ СРУШИТИ ДОЛАР! САД виде опасне руске савезнике у Никарагви, Венецуели и Куби! (ВИДЕО)

0

Рајко Петровић (Фото: Јутјуб)

То што је Никарагва донела одлуку о војној и безбедносној сарадњи са Русијом неће се променити преко ноћи, штавише, мислим да ће се продубити у предстојећем периоду, рекао је Рајко Петровић, доктор политичких наука са Института за европске студије, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Он је рекао да, иако се не може поуздано потврдити, вероватно да постоји неко руско оружје у Венецуели, Никарагви и на Куби.

– Јер те три земље се помињу од америчке администрације, која их доживљава као врло опасне руске сателите и потенцијалне базе за нешто што би могло бити нова кубанска криза – навео је Петровић.

Говорећи о захтеву Аргентине за придружење БРИКС-у, рекао је да се је то озбиљна земља и по величини и по број установника, а „сматра се најевропскијом латиноамеричком земљом по структури становништва и политичкој култури“.

– Откад су тамо на власт дошли „перонисти“, та земља изричито говори „НЕ“, не само САД-у, већ и међународним финансијским институцијама. Поново су се заоштрили односи између Буенос Аиреса и ММФ-а и Светске банке. Аргентина је у време Маурисија Макрија признавала Хуана Гваида за председника Венецуеле, а „перонисти“ су одмах то повукли чим су дошли на власт – објаснио је Петровић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, један од циљева БРИКС-а јесте и рушење долара.
Како је рекао, прогнозе говоре да ће до 2050. године број људи у САД који говоре шпански бити изједначен са бројем људи који говоре енглески.

– Вероватно ће се покренути иницијативе да САД постану двојезична земља, где би шпански био један од званичних језика. Али знајући англосаксонски ексклузивитет који је присутан још од оснивања САД, питање је да ли ће се то реализовати у пракси – закључио је он.

Прочитајте још:  Ватикан је потврдио да је Зеленски одржао састанак са папом

Петровић је рекао да је прилив миграната из Латинске Америке у САД много већих размера него прилив миграната из Африка и Азије у Европу, односно да су миграције према САД „библијских размера“.

Како је навео, ове миграције имају католички карактер, па би се у САД, где доминирају протестанти, у будућнсоти изменила и верска структура.

– Званични Вашингтон има озбиљан страх од тога да Америка постане већински католичка и да на тај начин изгуби онај протестантски дух на којем је Америка изграђена – исткао је он ,додавши да се „Латиноамериканци не интегришу тако лако у Америци“.

Петровић је навео да управо због тога, САД раде на ширењу разних протестантских конфесија у само цнтралној и Јужној Америци, како би међу тим мигрантима који долазе већ било и пуно протестаната.

Он је говорио о дешавањима у Републици Српској, Црној Гори и Македонији, а о учлањењу у Европску Уније, како је рекао, не треба да размишљамо чак и да не постоји проблем Косова и Метохије.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *