Русија и Иран одустају од долара у трговинским трансакцијама

0
долар

Фото: Депоситпхотос

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да Русија и Иран планирају да престану да користе доларе у међусобним трговинским трансакцијама.

„Знамо да је прошле године промет у трговинско-економским односима између наше две државе премашио четири милијарде америчких долара, иако је можда погрешно рачунати то у америчким доларима. С временом, док будемо даље развијали наше односе и наше интеракције у банкарској и финансијској сфери вероватно ћемо се удаљити од праксе плаћања у доларима”, рекао је Песков у интервјуу за телевизију Росија 24, који је емитовао и Ирански државни радио, јавља Танјуг.

Прочитајте још:  Од Русије до Београда практично нема карата
Он је појаснио да је за само четири месеци ове године трговински промет повећан за 31 одсто оценивши да је то позитивна динамика.

Песков је коментарисао и западне санкција и истакао да и Русија и Иран имају могућност да изграде добру сарадњу чиме ће минимизирати последице санкција.

Прочитајте још:  Аљбин Курти: Споразум Србије и Русије о усклађивању спољне политике треба да буде аларм за Запад
Према његовим речима, ово није прва деценија да се Иран налази под санкцијама на које се добро адаптирао омогућивши да ирански народ живи нормално.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Песков је нагласио да се и Русија такође навикла на санкције и додао да су ограничења против његове земље уведена још у време СССР.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *